Kanelbullekakor

Så otroligt små och goda småkakor.

Såg dessa första gången på Fredriks fika första gången sen har jag modifierat det lite.

Bulle och småkaka i ett, dessutom är dom så söta så att man inte bara kan ta en.

Rekommenderas starkt!

 

Kanelbullekakor

125 g smör

1/2 äggula

1/2 tsk vaniljsocker

180  g vetemjöl

Lite lite salt

2 msk socker

 

Fyllning

Kanel

Socker

Nystött kardemumma

 

Pensling

Ägg

Pärlsocker

 

Tärna kallt smör och smula ihop det med mjölet så att det blir som sand.

Tillsätt salt, socker, vaniljsocker och äggula och arbeta ihop till en smidig deg lite snabbt.

Kavla ut (jag kavlade på plastfolie).

Strö över socker, kanel och nystött kardemumma.

Rulla ihop, man får klämma och rulla lite som med rulltårta.

Skär i 1/2 cm tjocka skivor.

Pensla med lätt uppvispat ägg och stör över pärlsocker.

Grädda på 200 C i ca 10 minuter.

 

kanelbullekakor, småkakor recept, goda småkakor
Kanelbullekakor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *