Kassler och grönsaksgryta med curry

Det här är en sån här supersnabb rätt som ändå är krämig, full med smak och grönsaker.

Själva grytan blir klar medan riset står på spisen så en perfekt vardagsrätt!

 

Kassler och grönsaksgryta med curry

 

400 g kassler

1 purjolök

2 morötter

1 röd paprika

1 rött äpple

2 dl grädde/kokosgrädde

2 dl creme fraiche

1 tärning hönsbuljong

ca 2 tsk curry

Lite lite cayennepeppar

Flingsalt

Eventuellt lite vatten

 

Ris

Sallad

 

Finhacka purjolöken och vitlöken.

Tärna morötterna, paprika och äpplet (utan skal).

Strimla kasslern.

Fräs kassler, vitlök, purjolök, morötter, paprika och äpple i lite olivolja några minuter.

Tillsätt curryn.

Häll på creme fraiche, grädde och smula ner hönsbuljongen.

Låt allt puttra ihop.

Spä eventuellt ut med lite vatten.

Smaka av med salt, cayennepeppar och eventuellt mer curry.

Servera med ris och grönsallad.

 

Kassler och grönsaksgryta med curry, middagsrecept
Kassler och grönsaksgryta med curry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *