En kladdkaka med en rolig twist.
Det som är otroligt bra med kladdkaka är att dt går snabbt och enkelt att göra samtidigt som man kan variera den i oändlighet.
Salt, kola och choklad – knaprigt, segt och mjukt allt i samma kaka.
Kladdkaka med salta kolapopcorn
- 3 ägg
- 150 g smör
- 2 1/4 dl vetemjöl
- 3/4 dl farinsocker
- 2 1/4 dl socker
- 1 -1 1/2 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 1-2 nypor flingsalt
Salt kolasås
- 1 dl grädde
- 1 dl rörsocker
- 1 dl sirap
- Flingsalt
- Poppade popcorn
- Sätt ugnen på 175 C och smörja samt bröa en form med en diameter på 20 cm.
- Smält smöret i en kastrull.
- Blanda alla torra ingredienser.
- Tillsätt det smälta smöret och rör tills du har en jämn smet.
- Tillsätt ett ägg i taget och vänd ner.
- Häll smeten i formen.
- Grädda i ugnen ca 16-20 minuter.
- Låt gärna kladdkakan stå till sig kallt ett tag.
Kolasåsen
- Häll allt utom saltet i en kastrull och låt det puttra i 5 – 10 minuter tills önskad konsistens.
- Tillsätt flingsalt efter smak.
- Lägg en hög med popcorn på kladdkakan och ringla över kolasåsen.
- Låt kolasåsen stelna lite med popcornen.
