Kolaglass med kardemumma och krokant

Jag är en riktig sucker för god glass. När Scarfo har öppet så är det en given favorit att ta en utflykt till annars får man helt enkelt göra egen.

Tidigare har choklad stått högst upp här men den här kolaglassen med kardemumma och mandelkrokant är riktigt god!

Glass är spännande och gärna något som jag skulle vilja lära mig mer om.

 

Kolaglass med kardemumma och krokant

 

80 g äggula

1 dl grädde

2 1/2 dl mjölk

1/2 vaniljstång

Lite lite salt

2 msk dulce de leche

75 g  muscovadosocker

2 tsk nystött kardemumma

 

Dulce de leche

 

Mandelkrokant

1 1/2 dl socker

1 1/2 msk smör

100 g mandlar

 

 

Dela och skrapa vaniljstången och lägg det i en kastrull med grädden, mjölken och kardemumman.

Vispa äggulor, socker och lite lite salt fluffigt i en annan skål.

Tillsätt dulce de lechen.

Häll ner mjölkblandningen i en tunn stråle under vispning.

Häll tillbaka allt i kastrullen och rör tills glasskrämen når en temperatur på ca 84 C.

Ta av från plattan och kyl genast ner krämen.

Ställe sedan i kylen i ca 24 h.

Nu har du en tjock och krämig glasskräm att hälla ner i glassmaskinen.

 

I själva glass maskinen klickade jag i lite extra dulce de leche.

Ställ sedan in glassen i frysen.

 

Smält smöret i en panna och häll ner sockret.

Låt sockret smält och bli gyllene.

Tillsätt mandlarna och häll ut på ett bakplåtspapper, låt svalna innan du hackar eller mixar det grovt.

 

Blanda lite i glassen och använd resten till att strö över.

 

Kolaglass med kardemumma och krokant, glass, egen glass
Kolaglass med kardemumma och krokant!

 

Glass med dulce de leche, egen glass, dulce de leche

 

glass med kardemumma, mandelkrokant, egen glass

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *