Kolakakor

Åh dessa underbara kolakakor! En riktigt klassiker som är perfekt att alltid ha hemma och krispiga ska de vara också.

Jag brukar till och med låta mina stå kvar en stund i eftervärmen ibland. Det här är kakor som verkligen gör sig bäst genom att få lite färg och vara riktigt krispiga.

 

Kolakakor

100 g rumsvarmt smör

90 g rörsocker

1 tsk ingefära

1 tsk bakpulver

ca 120 – 140 g mjöl

1 – 2 msk sirap

Lite lite salt

 

Rör ihop smör och socker tills det har blandats.

Blanda bakpulver, mjöl, ingefära och salt i en skål och arbeta in i smörsmeten.

Ställ eventuellt in i kylen en liten stund.

Dela degen 2 två delar och rulla till rullar.

Platta till lite med händerna och grädda mitt i ugnen på 165 C i 15 – 20 minuter.

Skär i snittar när de fortfarande är varma och låt svalna.

Ett tips är om det fortfarande är lite puffiga när de kommer ut ur ugnen så klappa till dem lite lätt med handen.

 

Kolakakor, kolasnittar, sirapssnittar
Kolakakor- en riktig klassiker!

 

sirapssnittar, kolasnittar, sirapskakor, kolakakor
Krispiga kolakakor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *