Krämig kycklingpasta med philadelphia och dragon

Ibland får man improvisera till middagen och det var så detta middagsrecept kom till som får heta krämig kycklingpasta med philadelphia och dragon.

En väldigt snabblagad och god rätt. Har man inte tid till att göra filéerna så går det lika bra med färdig kyckling.

Jag föredrar lite mindre pasta till, vill man däremot ha lite mer pasta så kan man bara öka på pastamängden och tillsätta lite mer grädde och philadelphia.

 

krämig kycklingpasta med soltorkade tomater och dragon, middagsrecept
Krämig kycklingpasta med soltorkade tomater och dragon

 

Ingredienser:

3 st kycklingfiléer

1 1/2 dl strimlade soltorkade tomater

1 näve finhackad dragon

2 dl grädde

200 g philadelphia

ca 300 g pasta

Flingsalt

Svartpeppar

 

Gör så här:

Salta och peppra filéerna som du stoppar in i ugnen på 225 C tills innertemperaturen är 72 C.

Låt kycklingen vila när den är klar.

Koka pastan al dente. Jag föredrar De ceccos pasta.

Skiva upp kycklingen.

Blanda allt med philadelphia, grädde, soltorkade tomater och dragon i en panna.

Värm upp allt så att du får en krämig blandning.

Smaka av med flingsalt och svartpeppar.

 

Krämig kycklingpasta, middagsrecept
Krämig kycklingpasta serverat med babyspenat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *