Krämiga nudlar med sesamsås och sötstark kyckling

Just nu så är sötstark kyckling i kombination med gröna bönor och sesamsås en favorit här hemma, kan naturligtvis kompletteras med nudlar som i det här fallet eller ris.

 

Otroligt gott och fräscht!

Krämiga nudlar med sesamsås och sötstark kyckling

 

3 kycklingfiléer

1 dl soja (Kikkoman)

1 msk riven ingefära

2 rivna vitlöksklyftor

2 msk chilisås

2 msk honung

2 msk brun farin

Sesamfrön

 

Sesamsås

1/2 dl tahini

1 dl kokosgrädde

1 msk mirin

1/2 msk färsk riven ingefära

Lite finhackad chili

1/2 dl soja (Kikkoman)

 

Glasnudlar

Gröna bönor

 

För kycklingen:

Blanda riven ingefära, soja, brun farin, honung, chilisås och riven vitlök.

Låt kycklingen ligga marinaden i en påse i ett par timmar.

Ta ur kycklingen (spar marinaden) och lägg på en plåt.

Koka ner marinaden så att den blir lite tjockare och segare.

Sätt in kycklingen i ugnen på 225 C tills kycklingen har en innertemperatur på 72 C.

Pensla kycklingen med den nu lite tjockare marinaden som har blivit en glaze efter ca hälften av tiden.

Strö på sesamfrön när kycklingen är klar.

 

För sesamsåsen:

Blanda allt och mixa slätt med en stavmixer.

 

Koka bönorna lite lätt i saltat vatten och fräs sedan dom lite snabbt i stekpannan.

Koka glasnudlarna enligt förpackningen.

 

Blanda ihop nudlar, bönar och önskad mängd sesamsås.

Skiva kycklingen och lägg på.

 

Krämiga nudlar med sesamsås och sötstark kyckling
Krämiga nudlar med sesamsås och sötstark kyckling

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *