Kryddig rispanna med myntayoghurt

En kryddig rispanna med köttfärs, grönsaker och mycket kryddor tillsammans med en fräsch mynta yoghurt!

En rätt som barnen (alla 3) älskade och som är enkel och snabb att göra. Perfekt om man har risrester kvar!

 

Kryddig rispanna med myntayoghurt

ca 400 g köttfärs

1 liten gul lök

1 morot

1 zucchini

1 – 2 paprikor

ca 4 dl färdigt ris (går utmärkt med kallt ris)

3 msk tomatpuré

2 klyftor vitlök

Salt

1 1/2 tsk gurkmeja

1 tsk spiskummin

1 tsk malen kummin

1 tsk korianderpulver

Olivolja

 

3 dl yoghurt grekisk/turkisk

1 klyfta vitlök

1 näve mynta

Salt

 

Koka riset om du inte redan har ris färdigt, jag använde basmatiris.

Finhacka löken, moroten, paprikorna och zucchinin.

Pressa vitlöken.

Stek köttfärsen och tillsätt grönsakerna och kryddorna tillsammans med lite olja.

Låt allt fräsa tillsammans tills grönsakerna är klara.

Tillsätt tomatpurén, salt och lite vatten.

Blanda i riset.

 

Finhacka en näve mynta och blanda med 3 dl matyghurt och pressad vitlök.

Smaka av med salt.

 

Kryddig rispanna med myntayoghurt, middagsrecept
Kryddig rispanna med myntayoghurt – så gott och enkelt!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *