Kyckling i sötsur sås

Kyckling och grönsaker i massa såser är aldrig fel.

Denna gång blev det en hemmagjord variant av sötsur sås.

Styrkan går givetvis att variera med mängden chili.

Supergott och enkelt!

 

Kyckling i sötsur sås

700 g kycklingfilé

1 stor morot

1/2 purjolök

1 gul lök

3 paprikor

1/2 broccoli

1 liten burk ananas + spad

1 msk riven ingefära

2 klyftor vitlök

1/2 – 1 röd chili

1 msk chilisås

1 msk soja tex kikkoman med röd kork

1 tsk honung

Salt

Maizena

1/2 hönsbuljongstärning

3 dl vatten

Risnudlar/Ris/Äggnudlar

 

Dela kycklingen i bitar och stek den i lite olja, krydda ev med lite paprikapulver, salt och peppar.

Ställ kycklingen åt sidan.

Strimla purjolöken, och skiva vitlök och moroten.

Finhacka chilin och riv ingefäran.

Dela paprika, lök, ananasringar och broccoli i bitar och stek alla grönsaker tillsammans med ingefära, chili och vitlök i lite olja.

Häll vatten, buljongtärning, chilisås, soja och ananasspad i en kastrull och red med maizena till önskad konsistens.

Slå över såsen över grönsakerna och kycklingen och puttra upp tillsammans.

Smaka av med salt.

 

kyckling i sötsur sås, kyckling-i-sotsur-sas, middagsrecept
Kyckling i sötsur sås med glasnudlar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *