Kyckling med koriandersås i salladswrap

Fräsch wrap i krispiga salladsblad med strimlade råa grönsaker, smakrik kyckling och en fräsch koriandersås.

Perfekt middags om man vill ha det fräscht, nyttigt med mycket smak.

 

Kyckling med koriandersås i salladswrap

800 g kyckling

3 tsk riven ingefära

3 tsk pressad vitlök

1 msk citronsaft

2 1/2 tsk chilipulver

1 1/2 tsk gurkmeja

1 1/2 tsk spiskummin

1 tsk salt

2 msk olivolja

1 msk paprikapulver

 

Crisp sallad

Morötter

Gulbetor

Rödlök

Rödkål

Koriandersås

 

Blanda alla kryddor, olivolja, ingefära, vitlök och citron.

Marinera kycklingen (låt helst kycklingen ligga i marinad några timmar).

Sätt kycklingen i ugnen på ca 225 C till den har en innertemperatur på 72 C.

Strimla alla grönsaker.

Lägg strimlade grönsaker och kyckling i salladsbladen.

Ringla över koriandersås och rulla ihop.

 

Koriandersås

3 dl yoghurt

1 näve koriander

1 klyfta vitlök

1/2 tsk mynta

Flingsalt

 

Mixa allt till en slät sås och smaka av med salt.

 

kyckling-med-koriandersas-i-salladswrap, kyckling med koriandersås i salladswrap
Kyckling med koriandersås i salladswrap

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *