Kycklingbullar med thaismak och limesås

Ett snabbt och enkelt middagsrecept på kycklingbullar med thaismak och limesås som förslagsvis serveras med bulgur och sallad.

Jag har inte använt kycklingfärs i matlagning tidigare men det visade sig vara ett roligt alternativ till köttfärs och som dessutom blev väldigt saftigt.

Ingredienser kycklingbullar:

500 g kycklingfärs

1 msk riven ingefära

1 näve koriander

1/2 gul lök

Röd chili

Skal och saft från 1/2 lime

Flingsalt

Svartpeppar

1 tsk chilipulver

 

Ingredienser för limesås:

4 dl matyoghurt

Skalet från en lime

Saften från 1/2 – 2/3 lime

Flingsalt

Svartpeppar

 

Gör så här för kycklingbullar:

Finhacka koriandern och en bit av chilin. Hur mycket beror på hur stark den är och hur stark du vill ha kycklingbullarna.

Riv löken och krama ur vätskan. Finhacka.

Blanda allt tillsammans med limesaft, limeskal, ingefära, chilipulver, lite svartpeppar och flingsalt.

Provstek en kycklingbulle och smaka av för att se om det behövs mer salt.

Stek på medelvärme i olivolja tills kycklingbullarna är genomstekta.

Ett tips är att förvara smeten i kyl tills alla är stekta för att det ska gå lättare att rulla.

 

Gör så här för limesåsen:

Blanda matyoghurten med skalet från en lime och limesaften.

Tillsätt flingsalt och nymalen svartpeppar efter smak.

 

kycklingbullar med thaismak, middagsrecept, middags tips
Kycklingbullar med thaismak och limesås

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *