Kycklingburgare med egna hamburgerbröd

Dessa burgare går inte av för hackare.

Saftiga kycklingburgare i egna hamburgerbröd. Det är så enkelt att göra egna bröd och blir så mycket godare.

Dessa är gjorda på surdeg och 2 g eko jäst vilket gör att man slipper den där jästsmaken som annars kan förekomma sen blir både konsistens och smak annorlunda.

Sen föredrar jag även burgare med kycklingfärs istället för köttfärs då kycklingen inte blir lika tungt.

 

Kycklingburgare med egna hamburgerbröd

De godaste hamburgebröden!

 

600 g kycklingfärs

1 ägg

1/2 stor gul lök

2 klyftor vitlök

Flingsalt

Svartpeppar

2 msk finhackad persilja

 

Riv löken på den grova sidan av rivjärnet.

Krama ur vätskan och finhacka den.

Blanda lök, pressad vitlök, kycklingfärs, salt, peppar och persilja.

Låt gärna stå i kylen ett par timmar minste.

Prova att stek en liten bit för att se om det behövs mer salt eller peppar.

Stek kycklingen så att den får en fin yta och avsluta i ugn eller stek den klar direkt i pannan.

 

Servera med sallad, tomater, lök, dressing.

Kycklingburgare med egna hamburgerbröd, middagsrecept
Kycklingburgare med egna hamburgerbröd och krispig sallad.

 

kycklingburgare, middagsrecept
Ett tips är att slå in burgaren i smörgåspapper

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *