Kycklingköttbullar med currysås och ris

Kycklingköttbullar med currysås och ris, lite mer modern än klassikern kyckling och currysås (eller kokt höns som i skolan).

Perfekt middag en vardag.  Kycklingfärsen går att förbereda dagen innan, blir bara ännu godare.

Jag använder inte ströbröd i men det är en smaksak.

Servera med ris och en fräsch grönsallad.

 

Kycklingköttbullar med currysås och ris

Kycklingköttbullar

600 g kycklingfärs

1 liten gul lök

2 klyftor vitlök

Salt

Peppar

1 mindre ägg

1 näve persilja

 

Currysås

1 – 1 1/2 tsk curry

1 tärning hönsbuljong

2 1/2  dl vatten

2  1/2 dl grädde

2 msk smör

2 msk mjöl

 

Kycklingköttbullar

Börja med kycklingköttbullarna.

Riv löken på grova sidan av rivjärnet, krama ur vätskan och finhacka den sedan.

Blanda ägg, lök, pressad vitlök, salt, peppar och tomatpuré med kycklingfärsen.

Lättats att rulla är om man doppar händerna i olja.

Stek sedan kycklingbullarna så att det blir en fin yta. Jag brukar steka färdigt köttbullarna i ugnen.

 

Currysås

Smält smöret i en kastrull med curryn.

Ta av från plattan och rör ner mjölet.

Tillsätt vatten i en stråle under omrörning.

Häll ner grädden och smula ner buljongen.

Smaka av med salt, curry och red eventuellt med maizena redning om såsen är för lös eller tillsätt lite mer vätska om den är för tjock.

 

kycklingkottbullar-med-currysas-och-ris, kycklingköttbullar med currysås och ris, middgastips, middagsrecept
Kycklingköttbullar med currysås och ris – modifierad klassiker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *