Kycklingrullader med en krämig pasta

Åh denna blev så god! Man tänker ju att kycklingrullader gör sig bäst med risotto men inte bara.

Denna krämiga pasta med paprikan som rostats i pannan så att den har blivit lite söt, philadelphiablandningen med soltorkade tomater och basilika tillsammans med den lite peppriga ruccolan gör sig utmärkt ihop med kycklingrulladerna.

 

Fyllningen till kycklingen använder jag mig även av i pastan – enkelt med andra ord.

 

Kycklingrullader med en krämig pasta

 

4 st kycklingfiléer

8 skivor parma

 

ca 150 g soltorkade tomater

2 klyftor vitlök

300 g philadelphia

1 kruka basilika

Salt och peppar

10 små mozzarella

 

2 paprikor

4 klyftor vitlök

ca 300 g pasta

Ruccola

 

Mixa soltorkade tomater, basilika, vitlök och philadelphia i en mixer.

Banka ut kycklingfiléerna (eller köp filéer som är utbankade).

Ta ca 1/3 av krämen och bred ut på filéerna.

Rulla ihop och rullar parmaskinka runt. Antingen kan man fästa med tandpetare eller steksnöre.

Sätt in i ugnen på 200 C tills de har en innertemperatur på 72 C.

 

Strimla paprikan och skiva vitlöken tunt.

Stek mjuk i olja på medelvärme, paprikan ska få lite färg.

Koka pastan al dente i saltat vatten.

Blanda i pasta och resten av krämen i pannan med paprikan.

Blanda ihop allt och lägg i mozzarellan.

Smaka av med salt och peppar.

 

Låt kycklingen vila några minuter innan den skivas upp.

Serva pastan med ruccola och kycklingrulladerna.

 

Kycklingrullader med en krämig pasta, middagsrecept
Kycklingrullader med en krämig pasta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *