Lammfärsbiffar med citronsås

Lammfärsbiffar med persilja och fetaost tillsammans med en lite syrlig citronsås då lammfärs är lite fetare än köttfärs.

Jag brukar ofta använda en sorts rostade smala nudlar i bulguren, vet  inte vad dessa heter riktigt men kan finnas på välsorterade butiker eller utländska butiker.

 

 

Lammfärsbiffar med citronsås

600 g lammfärs

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 msk finhackad persilja

150 g fetaost

1 ägg

1 msk oxfond

Salt och peppar

 

1 zucchini

2 dl bulgur

1/2 dl rostade nudlar

1 tärning grönsaksbuljong

 

3 dl grekisk/turkisk yoghurt

1 klyfta vitlök

citron zest + saft från en citron

1 tsk honung

Salt

 

Riv löken på den grova sidan av rivjärnet.

Krama ur vätskan och finhacka den.

Blanda lök, ägg, pressad vitlök, persilja, fond, salt, peppar och lammfärs.

Låt gärna det stå några timmar, provstek en bit för att se om det behövs mer av något.

Smula ner fetaosten försiktigt och gör biffar.

Stek i olivolja.

 

Koka bulguren med grönsaksbuljongen upplöst i 4 dl vatten.

Sänk till låg värme med lock när det kokar.

När nästan all vätska är borta och bulguren nästan klar häller du ner de okokta rostade nudlarna.

Stäng av plattan och sätt på locket.

 

Skär zucchinin i skivor och blanda med lite salt och olivolja.

Grilla i ugnen på 225 C eller i stekpannan.

Blanda i med bulguren sen.

 

För såsen så blandar du yoghurt med pressad vitlök, citronsaft + zest.

Smaka av med salt.

 

lammfarsbiffar-med-citronsas, Lammfärsbiffar med citronsås, middagsrecept
Lammfärsbiffar med citronsås

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *