Laxtacos med avokado och myntakräm

En otroligt fräsch varaiant på tacos. Laxen får krisp och lite hetta av de smulade nachochipsen och möter sen en len och fräsch avkoado – och myntakräm tillsammans med en lite syrlig tomatsalsa.

Jag gör tortilla bröden själv då det går snabbt och blir så mycket godare men det går lika bra med köpta.

Anbänd gärna grönsaker som rödkål, färsk koriander och rättika tillsammans med laxen i tortillabröden.

 

Laxtacos med avokado och myntakräm

500 g lax

1 msk paprikapulver

Salt

Nachos med chili

Tortillas

 

Tomatsalsa

1/2 gul lök

1 klyfta vitlök

ca 5 tomater

3 msk tomatpuré

ca 1 msk honung

ca 1/2 lime

1 näve koriander

2-4 skivor jalapeno

Flingsalt

2 tsk paparikapulver

 

Avokado och myntakräm

3 dl grekisk yoghurt

1 avokado

1 klyfta vitlök

1 näve färsk mynta

50 g fetaost

Salt och peppar

 

Skär laxen i kuber och vänd runt i salt och paprikapulver.

Krossa nachos och rulla laxen i.

Ställ i ugnen på 225 C i ca 10 – 15 minuter (tills laxen är klar)beroende på hur stora kuberna är. Tänk på att den eftersteks något.

 

Finhacka löken.

Skåla och ta av skalet på tomaterna, samt ta ur kärnhuset och tärna tomaterna. Krama ur vätskan lite lätt.

hacka koriander och blanda med tomater, lök, pressad vitlök, honung, tomatpuré, paprikapulver, zest och juice från limen.

Smaka av med salt och finhackad jalapeno.

 

För avokado- och myntakrämen så dela en mogen avkoado och mixa med yoghurt, mynta, pressad vitlök och fetaost till en slät kräm.

Smaka av med salt och peppar.

 

Strö gärna över lite extra nachos på din laxtacos för extra krisp.

 

laxtacos-med-avokado-och-myntakram, Laxtacos med avokado och myntakräm, tacos
Laxtacos med avokado och myntakräm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *