Lemon curd

Egen lemon curd går snabbt och enkelt att göra och kan användas till allt möjligt som fyllning i tårtor, cheesecake, pajer i glass bara fantasin sätter stopp.

 

Lemon curd

2 stora ägg

1 1/4 dl socker

skal från 2 citroner

1 1/2 dl juice från citronerna

Lite lite salt

50 g smör

ev 1/2 msk maizena

 

Blanda ägg, socker, citron saft + zest och lite lite salt i en värmetålig skål.

Sätt skålen i ett puttrande vattenbad och rör hela tiden tills du får en lite tjockare kräm.

Känns den för lös så blanda maizena med lite av krämen och rör sen ner med resten i skålen.

När krämen har fått en krämigare konsistens tar du bort skålen från vattenbadet och rör i smöret.

Förvara i kylen.

lemon curd, citronkräm
Supergod lemon curd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *