Linssoppa

Soppa är något som ofta underskattas. Det går att göra riktigt goda soppor och går även väldigt lätt att anpassa till vegetarisk eller med kyckling eller kött.

Här blev det en linssoppa med lite sting i, Vi vuxna åt med surdegsbröd och barnen åt med våfflor.

 

Linssoppa

1/2 gul lök

3 stora morötter

3 klyftor vitlök

1 msk riven ingefära

1 chili

1 1/2 röd currypasta

400 g kokosgrädde

1 1/2 tärning hönsbuljong

5 dl vatten

120 g röda linser

1 dl matlagningsyoghurt

Flingsalt

Cayennepeppar

Fetaost

 

Finhacka lök, vitlök och chili.

Smaka på chilin först och dosera efter styrka.

Riv morötterna på den grova sidan av rivjärnet.

Fräs allt utan att det tar färg tills löken är mjuk.

Tillsätt ingefära och currypasta.

Häll sedan på vatten, kokosgrädde och släng i hönsbuljongtärningarna.

Låt allt koka upp.

Skölj linserna och häll i.

Låt puttra ihop tills linserna är klara.

Mixa soppan slät.

Tillsätt yoghurten och smaka av med salt och cayennepeppar.

Toppa med smulad fetaost.

 

linssoppa, middagsrecept
En krämig linssoppa toppad med fetaost

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *