Maki sushi med philadelphia

Har ni inte gjort sushi själva förut måste ni verkligen prova det! Det är så mycket godare och du kan göra dina egna kombinationer och ha hur mycket lax du vill.

Äter man sushi ute är det ofta för mycket ris och väldigt snålt med lax, i alla fall för min smak.

Denna maki rulle med philadelphia och rödlök har blivit en återkommande favorit.

Maki sushi med philadelphia

 

Salmalax

Sushiris

Noriark

Philadelphia

Rödlök

Chiliflingor

1 avokado

Gurka

 

Soja (Kikkoman)

Wasabi (gärna egen wasabi)

 

Koka riset enligt förpackningen.

Tänk på att riset behöver ett bra tag på sig att svalna.

 

Lägg ut sushimattan och placera ett noriark på.

Fukta händerna något och täck 2/3 av norin med ris spar även den nedersta delen tom 1 cm.

Ha den tomma delen uppåt och riset mot dig.

Bred ut philadelphia 2 cm från kanten.

Skiva upp laxen och lägg längs med.

Skiva sen upp gurka (stavar) och avokado och placera på laxen.

Strö över lite finhackad rödlök.

Fukta kanterna av norin lite grann.

Börja sedan rulla med mattan med ett jämt tryck.

 

Låt rullen vila lite innan du skär upp den i skivor. Tänk på att kniven måste vara vass.

Skär några tunna skivor lax och placera på varje maki.

Bränn av laxen lite med en gasolbrännare och toppa med några chiliflingor.

 

Maki sushi med philadelphia, egen sushi, maki rullar
Maki sushi med philadelphia

 

sushirullar med philadelphia, egen sushi
Så otroligt enkelt och gott att göra själv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *