Mangosallad med kyckling

Hur underbart är det inte med sol och värme!

Helt perfekt med matiga sallader dessa dagar och att blanda frukt i salladen gör väldigt mycket. Har du inte testat innan så testa och har du redan provat så prova  igen.

Denna mangosallad en perfekt en varm sommardag.

Se till att köpa en mogen mango bara.

 

Mangosallad med kyckling

3 st kycklingfiléer

2 tsk paprikapulver

1 tsk gurkmeja

1 tsk chilipulver

1 1/2 tsk spiskummin

Flingsalt

 

1 mogen mango

3 dl bulgur

1 1/2 tärning grönsaksbuljong

2 tsk gurkmeja

2 msk olivolja

1 röd paprika

1 gul paprika

2 nävar koriander

5 rädisor

5 salladslök

 

Krydda kycklingen och ställ i ugnen på 225 C tills den har en innertemperatur på 72 C.

Låt kycklingen vila och svalna innan du skär upp den.

Koka bulgur med gurkmeja och grönsaksbuljong enligt förpackningen.

När bulguren är klar och svalnat rör du ner olivolja.

 

Skala och tärna mangon.

Skiva rädisor, salladslök och paprika.

Finhacka koriandern.

Blanda ihop bulgur med grönsaker och koriander.

Skiva kycklingen i tunnare skivor och blanda i salladen eller lägg ovanpå.

Servera med fetaostkräm exempelvis.

 

Mangosallad med kyckling, sallad, middagsrecept
Mangosallad med kyckling!

 

Med bladspenat och fetaostkräm, sallad, mangosallad
Med bladspenat och fetaostkräm!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *