Marinerade jordgubbar med lemon curd och crumble

Nu när det är så himla fint väder med både värme och sol så blir jag alltid sugen på glass, jordgubbar och fräsch desserter.

Denna är så enkel att göra otroligt god och har en riktig fräschör tack vare limen, myntan och lemon curden.

Funderar faktist på att göra en kaka/tårta till midsommar med av den här efterrätten.

 

Marinerade jordgubbar med lemon curd och crumble

1 liter jordgubbar

Saft och zest från 1 lime

ca 1/2 näve myntablad

Lite socker

2 dl grädde

1/2 – 1 dl florsocker

150 g philadelphia

1 1/2 dl Lemon curd

 

Crumble

40 g smör

1 dl siktat dinkel

1/2 dl havregryn

1/2 dl vetemjöl

1/2 dl rörsocker

1 msk sirap

1/2 tsk vaniljpulver

Lite lite salt

 

Skölj och hacka jordgubbarna.

Finhacka mynta och blanda jordgubbar, mynta zest + saft från 1 lime och lite socker.

Låt jordgubbarna dra i marinaden en stund i kylen.’

 

Vispa philadelphia med florsocker och vaniljsocker tills den blir fast i konsistensen.

Den kommer att bli rinnig först men om du fortsätter vispa så blir den fastare.

Vispa grädden i en annan skål lite åt det lösare hållet.

Blanda samman philadelphiakrämen med grädden.

Vänd ner 1 1/2 dl lemon curd. Låt det inte blandas helt och det får gärna vara strimmor med lemon curd i fluffet.

 

 

Crumble:

Blanda ihop alla ingredienser och lägg på en bakplåtspapper.

Grädda på ca 175 C i ca 15 – 20 minuter.

Rör om dåd och då.

 

Varva glasen med crumble, lemoncurdkrämen och de marinerade jordgubbarna.

 

Marinerade jordgubbar med lemon curd och crumble, efterrätt, dessert, sommar dessert
Marinerade jordgubbar med lemon curd och crumble – så otroligt god och fräsch!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *