Mexikansk kycklingtaco

En perfekt plockmiddag som passar lika bra på en fredag som mitt i veckan.

Krydda kycklingröran ordentligt och låt alla smakerna gifta sig. Den lite heta paprikasåsen går väldigt bra ihop med den krämigare avokadoröran och den fräscha lite syrliga tomatsalsan.

Det är nästintill omöjligt att sluta äta, det går inte att sluta doppa och dippa så det är ingen middag som man slänger i sig på en kvart!

 

Mexikansk kycklingtaco

Paprikasås:

1 paprika

1 ancho

1 silverlök

2 vitlök

1 lime

1 tomat

 

Avokadoröra:

2 avokad

2 msk yoghurt

2 vitlök

chili

salt

peppar

lime

 

Kycklingröra:

2 kycklingfiléer

1 msk paprika

1 tsk kummin

1 tsk spiskummin

1/2 tsk vitlök

1 tsk chilipulver

1 tsk gurkmeja

2 tsk vitvinsvinäger

2 msk tomatpure

1 tsk honung

1/2 msk oregano

1/2 – 1 dl vatten

 

Tillbehör:

Nachos

Rödlök

Färska örter

Tomatsalsa

 

Paprikasås:

Lägg ancho i blöt.

Dela paprika och löken.

Blanda sen paprika, silverlök, vitlök, tomat och chili med olivolja.

Grilla allt i ugnen på ca 200 C tills de har fått bra färg ca 20 min.

Ta bort skalet från tomaten och lägg allt i en mixer (smaka på chilin först för att kolla styrkan).

Lägg även i anchochilin (börja med en bit).

Pressa i lime och mixa allt slätt.

Smaka av med salt.

 

Avokadoröra:

Pressa vitlöken och mixa med avokado och yoghurt.

Smaka av med finhackad chili, lime och salt.

 

Kycklingröra:

Tärna kycklingfiléerna.

Stek kycklingen i olja med alla kryddor.

Tillsätt tomatpuré, honung, vinäger och vatten.

Låt allt puttra ihop.

 

Servera med nachos, rödlök, färska örter, tomatsalsa och annat plock!

 

Mexikansk kycklingtaco, tacos, guccamole, middagsrecept
Mexikansk kycklingtaco med en len avokadoröra, het paprikasås och en fräsch tomatsalsa.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *