Minipajer med köttfärs

Nu har sommarlovet börjat och då är det perfekt att ha frysen full med mat som är enkel att ta med sig.

Dessa minipajer gjorde jag i en muffinsplåt, perfekt storlek för sommarens utflykter.

.

Minipajer med köttfärs

Pajdeg

125 g smör

1 dl grahamsmjöl

2 dl vetemjöl

1/4 tsk salt

1 msk kallt vatten

 

Blanda salt och mjöl.

Tärna i kallt smör och nyp ihop allt.

Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en jämn deg.

Låt vila i kylen i ca 20 minuter.

Ta en muffinsplåt och tryck ut pajdeg i muffinsformarna.

Ett tips är att sätta en remsa bakplåtspapper i botten så att det sticker upp två flärpar på varje, då går det enkelt att lyfta upp pajen.

Förgrädda på 225 C i ca 10 minuter.

 

 

Köttfärsfyllning

500 g köttfärs

1 gul lök

3 klyftor vitlök

1 msk paprikapulver

3 tsk spiskummin

1 tsk chilipulver

1 msk finhackad jalapeno (på burk)

1/2 msk vinäger

1  msk mörk oxfond

3 msk tomatpuré

1 tsk honung

1 1/2 dl creme fraiche

4 dl riven ost

Flingsalt

 

Färs färsen.

Finhacka lök och vitlök och blanda med köttfärsen.

Tillsätt alla kryddor, jalapeno, tomatpuré. fond, creme fraiche, honung och vinäger.

Smaka av med salt.

Blanda i nästan all ost.

Fyll pajformarna och toppa med resten av den rivna osten.

Grädda på 225 C i ca 15 minuter.

 

Minipajer med köttfärs,picknick, paj
Minipajer med köttfärs perfekt för stranden!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *