Mjuk äppelkaka med crumble

En mjuk kaka som är så enkel och snabb att göra.

Mina barn är inte så förtjusta i äppelskivor i så därför rev jag äpplena och blanda i vilket gav en väldigt saftig kaka sen bröt jag av med en crumble smaksatt med kardemumma.

Perfekt att ha med till picknicken och en kaka som det blir mycket av.

 

Mjuk äppelkaka med crumble

75 g smör

1 1/2 dl filmjölk

2 1/2 dl socker

3 ägg

270 g vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

 

3 – 4 äpplen

1 1/2 msk kanel

2 msk socker

 

Kanelsmör:

25 g smör

1 tsk kanel

2 msk socker

 

Crumble:

100 g smör

2 dl dinkel/vetemjöl

1 dl havregryn

3/4 dl socker

1 tsk nymortlad kardemumma

Lite lite salt

 

Blanda ihop allt till crumblen.

 

Skala och riv äpplena på grova sidan av rivjärnet.

Blanda med kanel och socker.

 

Smält smöret till själva äppelkakan.

Blanda bakpulver, mjöl och vaniljsocker i en skål.

Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt.

Sikta ner mjölblandningen växelvis med fil och smör.

Vänd till sist ner de rivna äpplena.

Häll ner smeten i en form med bakplåtspapper (jag använde 20 x 30).

Blanda ihop smör, socker och kanel till kanelblandningen.

Tryck ner kanelblandning lite här och var och smula över crumblen.

Grädda i ugnen på 175 C i ca 20 – 25 minuter känn med sticka.

Låt svalna.

 

Mjuk äppelkaka med crumble, mjuk kaka, småkakor recept
Mjuk äppelkaka med crumble
saftig äppekaka, mjuk kaka recept
Denna kaka blir verkligen saftig

äppelkaka med kardemumma, mjuk kaka recept, småkakor recept

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *