Mjuk pepparkaka i långpanna med en fluffig lingonfrosting

Jag experimenterade ihop en mjuk pepparkaka i långpanna med en riktigt fluffig och god lingonfrosting.

Trixet med att få en luftig och fin frosting är att först vispa smöret ljust, nästan vitt. Sen när man vispar philadelphia och florsocker så ska an fortsätta vispa när det blir lösare för det vänder och blir fastare igen (använd elvisp).

 

Mjuk pepparkaka i långpanna med en fluffig lingonfrosting

2 ägg

100 g brun farin

100 g socker

100 g smör

5 dl mjöl

1 1/2 dl gräddfil

1 1/2 dl lingonsylt

1 tsk bikarbonat

1 msk kanel

1 msk nejlika

1/2 tsk ingefära

1 tsk kardemumma

Knappt 1/2 tsk flingsalt

 

Frosting

1500 g philadelphia

50 g mjukt smör

ca 2 – 2 1/2 dl  florsocker

En gnutta vaniljpulver

2 msk lingonpulver (Ange koden MamaAlexandras i kassan och få 15% rabatt på hela beställningen hos Rawpowder)

 

Smält smöret med kryddorna och ställ åt sidan.

Sikta ihop mjöl och bikarbonat.

Vispa ägg, socker och farin ljust och fluffigt.

Vänd hälften av mjölblandningen i äggsmeten.

Vänd ner gräddfil, lingonsylt och smöret.

Avsluta med det sista av mjölet.

Häll ut i en form jag använde ca 20×26.

Grädda på 175 C i ca 30 – 40 minuter beroende på ugn och form, känn med sticka.

Låt svalna.

 

För frostingen.

Vispa smör tills det blir lite vitare.

Tillsätt florsockret och vaniljpulver och vispa ett par minuter.

Tillsätt sen philadelphia och lite lite citronsaft och nu kommer det bli lösare först och rinnigt men fortsätt vispa tills det blir fluffigt.

 

mjuk-pepparkaka-i-langpanna-med-en-fluffig-lingonfrosting, Mjuk pepparkaka i långpanna med en fluffig lingonfrosting, pepparkaka
Mjuk pepparkaka i långpanna med en fluffig lingonfrosting

 

mjuk-pepparkaka-i-langpanna, mjuk pepparkaka i långpanna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *