Morotsmuffins med en fluffig frosting

Mortoskaka, morotsmuffins allt som smakar och känns som morotskaka (älskar morotskaka).

Supersöta och enkla morotsmuffins som smälter i munnen! Himmelskt goda verkligen!

 

Morotsmuffins med en fluffig frosting

  • ca 12 st
  • 3 dl morotspuré (ca 4 stora morötter)
  • 2 1/2 dl socker
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/4 msk kanel
  • 1/4 tsk vaniljpulver
  • 1/4 tsk malen ingefära
  • 1/4 tsk malen nejlika
  • 1 1/2 dl rapsolja

 

  • 150 g philadelphia
  • 50 g mjukt smör
  • 2 – 5 dl florsocker
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • Lite liten gnutta citronsaft

 

  1. Hacka morötter och koka mjuka.
  2. Mixa allt till en slät puré tillsätt lite mjölk om det behövs och låt svalna.
  3. Vispa ägg och socker poröst.
  4. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål.
  5. Sikta försiktigt ner de torra ingredienserna i äggsmeten tillsammans med rapsoljan och morotspurén  om vartannat tills allt är blandat.
  6. Se till att blanda allt väl och med försiktighet.
  7. Fyll 12 formar med smet.
  8. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 C i ca 115- 20 minuter beror lite på ugn så känn med sticka.
  9. Vispa smör tills det blir lite vitare.
  10. Tillsätt florsockret och vaniljpulver och vispa ett par minuter.
  11. Tillsätt sen philadelphia och lite lite citronsaft och nu kommer det bli lösare först och rinnigt men fortsätt vispa tills det blir fluffigt.
  12. Spritsa dina morotsmuffins.

 

 Morotsmuffins med en fluffig frosting, morotsmuffins, morotscupcakes
Morotsmuffins med en fluffig frosting

 

saftiga morotsmuffins, morotscupcakes, morotskaka, morotsmuffins
Så saftiga morotsmuffins!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *