Mums mums med hallonsmak och chokladtryffel

Var tvungen att prova att göra egna mums mums men inte riktigt som originalet.

Dessa har en chokladtryffel i mitten och själva mums mumsen är smaksatt med hallonpulver.

Det blev riktigt gott och roliga kakor att baka. Hallonsmaken och chokladen bryter verkligen av mot det söta.

Jag gjorde egna mördegskakor men det fungerar lika bra med mariekex eller liknande.

Chokladtryffeln rekommenderar jag att man gör flera timmar innan.

Hallonpulvret köper jag från Rawpowder och jag kan ger dig 15% rabatt på hela beställningen när du anger MamaAlexandras i kassan.

 

Behöver jag säga att ungarna älskade dessa.

 

Mums mums med hallonsmak och chokladtryffel

 

Tryffel

125 g mörk choklad

1 dl grädde

1 tsk honung

1/2 msk rumsvarmt smör

 

Värm grädde och honung.

Innan den börjar koka tar du av kastrullen från plattan och har i hackad choklad.

Rör tills du har en slät kräm.

Tillsätt smöret och rör smidigt.

Ställ med plastfolie tätt över i 6 timmar eller tills den satt sig.

Har man bråttom går det att ställa i kylen men bäst är att låta den sätta sig i rumstemperatur.

chokladtryffel, choklad, recept småkakor
Så len och god chokladtryffel

När chokladtryffeln har satt sig så spritsar du ut lite på varje mördegskaka.

choklad mördeg, mums mums, småkakor recept
Spritsa ut en klick på varje kaka

 

Mums mums

70 g äggvita (ca 2 M/L ägg)

60 g vatten

100 g socker

45 g glykos

1 gelatinblad

3 1/2 tsk hallonpulver

 

400 g choklad

ca 2 msk kokosolja

 

Lägg gelatinbladet i kallt vatten.

Häll vatten, socker och glykos i en kastrull och värm till 120 C.

Samtidigt vispar du äggvitorna till ett hårt skum, börja långsamt för att sen öka hastigheten.

När sockerblandningen har nått sin temperatur så häller du en tunn stråle ner i skummet samtidigt som du vispar på maxfart.

Vispar ända tills marängen blir fast, krämig och får en svalare temperatur.

Tillsätt hallonpulvret och vispa i.

Krama ur gelatinbladet och smält lite snabbt i micron.

Blanda ut lite med marängen innan du blandar ner det i den stora skålen.

Se till att vispa ihop allt så det blandas väl.

 

maräng mums mums, recept småkakor
Så här ser den färdiga marängkrämen ut

 

Spritsa över kakorna och ställ i frysen ett par timmar.

 

mums mums med hallonsmak, kakor, recept småkakor
Färgen blir verkligen vacker!

 

Smält choklad och kokosolja eller rapsolja och doppa varje mums mums.

Doppa ner mums mumsen upp och ner ett par gånger så drar chokladen av sig självt.

Låt stelna i kylen.

 

mums mums med hallonsmak och chokladtryffel, småkakor recept, baka
Mumsigt!

 

mums mums, småkakor recept
Jag gjorde i lite olika storlekar.

 

mums mums mes smak av hallon och chokladtryffel, småkakor recept
Mums mums med hallonsmak och chokladtryffel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *