Nougat

Varför köpa nugat när det är så enkelt och framförallt så mycket godare med egen.

Perfekt att ringla över glass eller fylla praliner med!

 

Nougat

100 g hasselnötter

100 g mjölkchoklad av bra kvalité

Lite lite flingsalt

1/4 tsk vaniljpulver

Eventuellt lite rapsolja

 

Börja med att rosta hasselnötterna i ugnen på 200 C i ca 10 minuter, håll koll så att de inte bränns.

Låt hasselnötterna svalna något innan du lägger dem i en ren handduk och gnuggar bort skalet.

Mixa hasselnötterna till en massa.

Smält chokladen i micron och blanda ner i hasselnötsmassan tillsammans med vaniljpulver.

Mixa lite till.

Smaka av med salt.

Man kan mixa i lite rapsolja om man vill ha den lite lösare.

 

nougat, egen nougat, chokladpraliner
Nougat – enkelt och otroligt gott!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *