Ibland när man göra chokladbollar på dadlar så kan det smaka mycket av just dadlar.
Dessa små raringar smakar inte alls dadlar och dessutom har jag använt kokosgrädde för att de ska bli krämiga och lena utan att lämna en hinna på tungan som kokosoljan kan göra.
Gör dina egna justeringar i receptet och njut. Mina barn älskar dessa dessutom!
Nyttigare chokladbollar med kokosgrädde
4 dl havregryn
ca 1 dl kokosgrädde
4 msk raw kakao
1/2 tsk vaniljpulver
8-10 dadlar
2 msk kokosolja
2 msk kaffe
Flingsalt
Mixa havregrynen.
Kärna ur och ta bort skalet på dadlarna (eller behåll skalet på).
Mixa dadlarna med havregrynen, kokosolja, vaniljpulver, kaffe, kakao och kokosgrädde.
Tillsätt eventuellt lite vatten eller mer kokosgrädde om det skulle behövas.
Smaka av med flingsalt.
Ställ i kylen en stund.
Rulla dinchokladbollar i kokos!
