Örtmarinerad lax med bulgursallad

Det kommer inte in frysta laxfiléer i det här huset mer utan nu köper jag endast hel lax, det smakar så otroligt mycket bättre.

Lax är inte gott när den är snustorr heller så använd gärna termometer så att du har koll på temperaturen. Man vill att laxen riktigt ska smälta i munnen.

Denna rätt är en av mina favoriter faktiskt.

 

Örtmarinerad lax med bulgursallad

 

Ingredienser:

700 g hel lax

1 citron

Flingsalt

Pepparmix (jag hade en som innehöll peppar, soltorkade tomater, senapsfrö, lökpulver och paprika).

 

 

3 dl bulgur

1 dl fetaostkräm

1 röd lök

100 g fetaost

1 knippe gräslök

1 1/2 dl strimlade soltorkade tomater

Flingsalt

Peppar

 

4 dl lätt cremé fraiche eller turkisk yoghurt

200 g fetaost (gärna apetina i tetrapack)

2 vitlöksklyfta

Flingsalt

Svartpeppar

 

Gör så här:

Spar zesten från citronen och pressa juice över laxen.

Strö över zesten och flingsalt.

Ha på rikligt med krydd/örtblandning.

Sätt ugnen på ca 200 C.

Ställ in laxen och låt den stå tills den når en innertemperatur på 50 C.

 

örtmarinerad lax, middagsrecept
Rejält med kryddor

 

Koka bulguren med en buljongtärning och låt den svalna när den är klar.

Finhacka löken och blanda med soltorkade tomater, gräslök, bulgur, fetaostkräm och fetaost.

Smaka av med salt och peppar.

 

bulgursallad, middagsrecept
Denna bulgurröra till både fisk, fågel och även grillat.

 

För fetaostkrämen pressar du vitlöken och mixar med creme fraiche/turkisk yoghurt och fetaost. Smaka av med salt och peppar.

 

örtmarineradlax med bulgursallad, middagsrecept
Örtmarinerad lax med bulgursallad och fetaostkräm. Självklart bladspenat (är lite beroende av just spenat).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *