Pannkakor eller plättar

Pannkakor eller plättar kan man har till mycket, här hemma fungerar de till brunchen, som mellanmål ibland som lunch med grönsaksstavar till och ibland som dessert.

Själv föredrar jag plättar eller pannkakor som steks i en plättlagg eller pannkakslagg av gjutjärn det ger en helt annan känsla, smak och utseende.

Jag hittade båda mina på loppis.

 

Ingredienser:

3 ägg

7 dl mjölk

3 1/2 dl vetemjöl

1 nypa salt

1 knivsudd (1-2 krm) bakpulver

ca 1 tsk vaniljsocker

 

Gör så här:

Knäck äggen och vispa ihop med ca 1 1/2 dl av mjölken.

Tillsätt de torra ingredienserna och vispa allt klumpfritt.

Tillsätt sedan resten av mjölken och vispa till en slät smet.

Låt stå och vila i ca 45 minuter innan stekning.

Servera med hallonsylt eller hemmagjord nutella.

 

plättar, dessert recept
Plättar med hemmagjord hallonsylt och hemmagjord nutella

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *