Paprikasallad med kamutvete och paprikakräm

Denna paprikasallad på kamutvete åt vi en del under varma dagar under sommaren.

Kamutvete har bra tuggmotstånd och passar utmärkt i sallader och är dessutom ganska proteinrik.

Enkel att göra och fungerar utmärkt att ta med på utflykter eller på buffé med ett gott bröd till.

 

 

Paprikasallad med kamutvete och paprikakräm

4 paprikor i olika färger

15 cm purjolök

2 dl okokt kamutvete

100 g fetaost

1 näve persilja eller koriander

300 g skinka eller god kassler

1 msk tomatpuré

1 tärning grönsaksbuljong

 

3 dl grekisk yoghurt

200 g fetaost

2 rostade paprikor (på burk)

Flingsalt

Peppar

 

Koka kamutvetet med buljongtärningen enligt förpackningen.

Skiva purjolöken tunt och tärna paprikan.

Finhacka örterna.

Tärna kasslern.

Blanda ihop allt med tomatpuré och smulad fetaost.

Smaka av med salt och peppar.

 

För paprikakrämen så mixar du urkramad paprika med fetaost och grekisk yoghurt (ta den sort som är tjockare i konsistensen).

Smaka av med salt och peppar.

 

Paprikasallad med kamutvete och paprikakräm, middagsrecept
Paprikasallad med kamutvete och paprikakräm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *