Paprikasoppa med fetaost och rostad tortilla

Barnen älskar faktiskt soppa, hör och häpna. Favoriterna är laxsoppa eller potatis – och purjolökssoppa. 

Den soppa tyckte jag och mannen mycket om och den går väldigt väldigt snabbt att göra. Använd mild ajvar eller stark det är en smaksak.

 

 

Paprikasoppa med fetaost och rostad tortilla

 

  • 4 röda paprikor
  • 1 liten gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • ca 400 g potatis
  • 1 1/2 tärning grönsaksbuljong
  • ca 10 dl kokande vatten
  • 2 msk ajvar (vi hade stark)
  • Chilipeppar
  • Salt
  • Tortillabröd
  • 150 g fetaost

 

  1. Finhacka löken och vitlöken.
  2. Kärna ur paprikan, ta bort det vita och strimla paprikorna.
  3. Stek allt i olivolja till löken och paprikan har mjuknat.
  4. Skiva potatisen och rör ner i kastrullen.
  5. Häll över kokande vatten och grönsaksbuljongen.
  6. Låt allt puttra ca 15 minuter.
  7. Tillsätt ajvar.
  8. Mixa soppan och smaka av med salt och chilipeppar.
  9. Klipp tortillabröden i trianglar och rosta i ugnen på 225 C.
  10. Servera soppan med smulad fetaost och tortillachips.

 

Paprikasoppa med fetaost och rostad tortilla, vegetarisk, vegetarisk soppa
Paprikasoppa med fetaost och rostad tortilla – en så god soppa! Sting och krämghet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *