Påskbrownies

Dessa är perfekta att ta med när man ska bort på påskmiddag eller varför inte om man själv har påskmiddag.

De går utmärkt att förbereda innan och tänk på att göra tryffelsmeten kvällen innan du ska spritsa den.

Fågelbona är dessutom ett utmärkt påskpyssel för barnen.

 

Påskbrownies

12 st

Tryffel

  • 125 g mörk choklad
  • 60 g  grädde
  • 10 g sprit
  • ca 1/2 msk honung
  • Lite lite flingsalt
  1. Smält den hackade chokladen eller chokladknapparna i micron.
  2. Koka upp grädde, sprit och honung.
  3. Blanda i grädden i chokladen och rör till en homogen smet.
  4. Smaka av med lite salt.
  5. Täck med plastfolie tätt inpå och låt svälla några timmar eller över natten.

Brownien

  • 300 g mörk choklad
  • 200 g smör
  • 4 ägg rumsvarma
  • 250 g farinsocker
  • 120 g mjöl
  • 1 msk kaffe
  • Lite flingsalt
  • 1/2 tsk vaniljpulver

Brownien

  1. Klä en form med bakplåtspapper. Min var 28 X 18 cm.
  2. Smält choklad och smör över vattenbad.
  3. Rör ner farinsockret ordentligt.
  4. Tillsätt ett ägg i taget och blanda väl.
  5. Sikta ner mjöl och tillsätt kaffe, vaniljpulver och salt.
  6. Vänd runt försiktigt.
  7. Häll ner smeten i formen och grädda på 175 C i 20 – 30 min.
  8. Brownien ska ha stannat men inte vara torr i mitten. Den sätter sig när den vilat i kylen sen.
  9. Låt botten svalna helt.
  10. Skär i tolv bitar och spritsa tryffel på varje bit och sätt dit ett fågelbo.

Fågelbon

  • Salta pinnar
  • 100- 150 g mörkchoklad
  • Eventuellt pyttelite kokosolja (neutral)
  • Små chokladfyllda påskägg
  1. Bryt salta pinnar i bitar.
  2. Smält chokladen i micron, tillsätt eventuellt lite lite kokosolja.
  3. Blanda runt pinnarna och lägg ut små “bon” på ett bakplåtspapper.
  4. Lägg dit ett ägg på varje bo och ställ kallt.

 

Påskbrownies, påskgodis, påskfika
Påskbrownies – brownie med chokladtryffel och påskägg!

 

påskgodis, brownies, påskpyssel

påskfika, påskafton, recept småkakor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *