Pasta bolognese

Eller kort och gott spagetti med köttfärsås!

Vi brukar annars göra en fusion med grädde, mer fond och oregano här hemma.

Här nedan kommer lite tips som piffar till den klassiska köttfärsåsen som låter bra mycket trevligare med pasta bolognese.

 

Tips 1: Fega inte med kryddorna!

Tips 2: Köp en bra pasta och koka al dente i saltat vatten, rekommenderar De Cecco.

Tips 3: Använd bra burktomater!

 

 

 

Pasta bolognese

ca 400 g köttfärs

1 liten gul lök

4 klyftor vitlök

1 morot

2 msk timjan

3 msk tomatpuré

1 msk fond

800 g tomater (använde hela från Mutti )

2 msk balsamvinäger

Lite honung

Salt och peppar

 

Pasta

Massor av riven parmigiano reggiano

 

Finhack löken och vitlöken.

Tärna moroten i små bitar.

Fräs köttfärsen i en panna och tillsätt lök, vitlök, morot och timjan.

Låt allt fräsa några minuter på medelvärme.

Ha i balsamvinäger, tomatpuré, tomater, fond, salt och peppar.

Låt allt puttra under lock i ca 30 minuter.

Smaka av med honung, salt och peppar.

 

Koka pastan al dente och servera med massor av parmigiano reggiano.

 

Pasta bolognese, spagetti och köttfärssås
Pasta bolognese i sin ära!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *