Pasta med knaperstekt chorizo, rostad paprika och en tomat- och olivconcassé

Ofta får jag inspiration av bilder när jag lagar nya rätter. Det räcker med att se en bild sen hittar jag på ingredienserna efter vad bilden ger mig. Ibland när jag inte har något på lager så brukar jag faktiskt gå in på Restaurang P eller Restaurang S för inspiration. För övrigt så har de otroligt bra luncher så bor ni i Stockholm så rekommenderar jag verkligen ett besök där.

 

Pasta med knaperstekt chorizo, rostad paprika och en tomat- och olivconcassé

 

300 g pasta

 

3 chorizo

2 paprikor

 

3 tomater

1 dl urkärnade oliver

1 charlottenlök

1 msk basilika

1 1/2 msk tomatpuré

2 msk balsamvinäger

2 msk olivolja

Salt och peppar

 

Skåla tomaterna och ta av skalet.

Ta bort kärnhuset och finhacka dem.

Finhacka charlottenlök och oliver.

Blanda tomater, oliver, balsamvinäger, olivolja, tomatpuré med hackad basilika.

Smaka av med salt och peppar.

 

Skiva chorizon och knaperstek den, låt den sen rinna av på papper.

Strimla paprikan och stek den i samma panna på medelvärme tills den är mjuk och sötare.

 

Koka pastan al dente och blanda med paprika.

Toppa med tomat- och olivconcassén och den knaperstekta baconen.

 

Pasta med knaperstekt chorizo, rostad paprika och en tomat- och olivconcassé, middagrecept
Pasta med knaperstekt chorizo, rostad paprika och en tomat- och olivconcassé

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *