Pasta med kycklingbullar i dragonsås

Kycklingfärs är verkligen underskattat. Det går att göra riktigt goda rätter och blir inte lika tungt som köttfärs kan bli.

Jag rekommenderar pappardelle eller tagliatelle till denna rätt då jag tycker dessa två pastasorter passar bra ihop med gräddiga/krämiga såser.

 

Pasta med kycklingbullar i dragonsås

Kycklingbullar

500 g kycklingfärs

1/2 ägg

2 msk finhackad persilja

1/2 gul lök

2 klyftor vitlök

Flingsalt

Svartpeppar

Riv löken på rivjärnet.

Krama ur vätskan och finhacka den.

Blanda ägg, lök, pressad vitlök, salt, peppar, persilja och kycklingfärs.

Doppa händerna lite i olivolja när du rullar kycklingfärs till bollar så går det lite enklare.

Stek klara i stekpanna eller stek till de får en fin ytan och stek klart dem i ugnen.

 

1/2 gul lök

2 klyftor vitlök

1- 2 msk finhackad dragon

10 sparris

1/2 tärning grönsaksbuljong

1 1/2 dl torrt vitt vin

1 1/2 dl grädde

100 g philadelphia

Flingsalt

Svartpeppar

 

Pasta

 

Koka pastan al dente i saltat vatten.

Finhacka löken och skiva vitlöken.

Fräs löken mjuk i olivolja utan att den tar färg.

Bryt av botten av sparrisen och skär den i bitar.

Tillsätt vitt vin, grönsaksbuljong, dragon, sparris, philadelphia och grädde.

Låt det puttra ihop någon minut.

Lägg i pastan och kycklingbullarna, samt spadet från kycklingbullarna (ta eventuellt i någon sked av pasta vattnet).

Låt allt puttra ihop någon minut och smaka av med salt och peppar.

 

Pasta med kycklingbullar i dragonsås, middagsrecept
Pasta med kycklingbullar i dragonsås

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *