Pasta med långkokt högrev i en mustig tomatsås

Här kommer ett recept på en riktigt god pastarätt. Köttet är väldigt mört och såsen mustig med mycket smak.

Viktigt är att inte snåla med vitlöken då smaken blir mildare när pastan blandas i, sen att koka pastan al dente i väl saltat vatten.

Min favorit när det kommer till pasta är De cecco. Den pastan blir riktigt bra och även dagen efter.

Ett riktigt långkok med mycket kärlek!

 

Pasta med långkokt högrev i en mustig tomatsås

Ca 700 g högrev

1 stor gul lök

6  klyftor vitlök

800 g tomater på burk av god kvalité

3 msk torkad basilika eller 1 näven färsk strimlad

1 msk oregano

1 tsk timjan

2 dl fylligt rödvin

1 tärning mörk köttbuljong

1 -2 tsk honung

2 msk tomatpuré

Flingsalt

Peppar

 

Pasta

Parmigiano reggiano

 

 

Putsa högreven om det behövs och skär i mindre bitar.

Bryn köttet så att det får en yta.

Finhacka lök och vitlök.

Sänk värmen och fräs löken lite mjuk.

Tillsätt tomater, basilika, oregano, timjan, honung, rödvin, buljongtärning, honung och tomatpuré.

Vätskan ska täcka köttet.

Låt allt puttra under lock i 4-6 timmar tills du har ett riktigt mört kött som går att dra isär.

Smaka av med salt och peppar.

 

Koka pastan al dente i saltat vatten.

Ös över pastan med en slev direkt från pastakastrullen ner i den mustiga såsen.

Blanda om och toppa med parmigiano reggiano.

 

Pasta med långkokt högrev i en mustig tomatsås, middagsrecept
Pasta med långkokt högrev i en mustig tomatsås!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *