Pasta med zucchini och parmesan

En väldigt snabb och enkel pasta med ack så god! Tar max 20 minuter att släng ihop!

Nu kan jag inte så mycket om parmesan men vet att vissa luktar gamla fötter.

Jag fick i alla fall en väldigt god parmesan från Italien av en vännina sist som jag använde till denna pastarätt bland annat.

Sen brukar jag alltid använda mig av De Ceccos pasta men nu hittar jag den inte längre, vilket är väldigt synd då den är den godaste pastan enligt mig! Så har någon tips på var den finns att köpa, hojta till!

 

Pasta med zucchini och parmesan

  • 1 stor zucchini
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 msk pesto med smak av soltorkade tomater
  • 1 eller 2 nävar oliver
  • 1/2 kruka basilika
  • ca 2 dl parmigiano reggiano
  • Salt och peppar
  • Pasta

 

  1. Dela zucchinin och dela den sedan igen längs längden och skär i kvartar eller om du föredrar halvmånar.
  2. Stek zucchinin mjuk i lite olivolja och finhackad vitlök.
  3. Koka pastan al dente i saltat vatten.
  4. Blanda ner pastan samt lite pasta vatten i pannan med zucchini.
  5. Tillsätt peston, oliverna och hälften av parmigiano reggiano.
  6. Blanda ihop allt med basilika bladen och smaka av med salt och peppar.
  7. Strö över lite mer parmigiano reggiano vid servering om så önskas!

 

Pasta med zucchini och parmesan, vegetarisk pasta, italiensk pasta
Pasta med zucchini och parmesan – tar max 20 minuter!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *