Pastagratäng med tomatsås och köttbullar

Denna tomatsås är perfekt att ha i frysen då den fungerar lika bra till pizza som till pastarätter.

Nu hade jag både denna och köttbullar i frysen så det fick bli en härlig gratäng till barnens glädje.

Välj en bra pasta och en bra mozzarella.

 

Pastagratäng med tomatsås och köttbullar

300 – 400 g pasta (Rekommenderar  De cecco)

Köttbullar

Buffelmozzarella

 

Tomatsås

1 stor gul lök

15 st vitlöksklyftor

800 g krossade tomater eller hela tomater

1 kruka basilika

1 1/2 tärning grönsaksbuljong

3 dl rödvin/portvin

3 msk tomatpuré

Oregano

Salt och peppar

 

Finhacka löken och vitlöken. Fräs mjuk utan att det tar färg.

Tillsätt basilika, tomater, grönsaksbuljong, rödvin eller portvin och tomatpuré.

Ha salt och oregano efter smak men vänta med pepparn tills allt har puttra klart. Låt puttra långsamt tills såsen har reducerats till rätt konsistens.

Det kan behövas en nypa socker beroende på om du använder portvin eller rödvin.

När allt har puttrat klart och smakats av kan du välja att mixa tomatsåsen för en lenare konsistens eller ha den som den är.

 

Koka pastan al dente.

Blanda pasta, tomatsås och köttbullar.

Toppa med mozzarella.

Ställ i ugnen på 225 C i ca 20 – 25 minuter.

Servera med en ruccolasallad.

 

Pastagratäng med tomatsås och köttbullar, middagsrecept
Pastagratäng med tomatsås och köttbullar och mozzarella

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *