Pepparkakscheesecake med dulce de leche

Ligger lite efter här känner jag men det här blev årets efterrätt på julafton. En väldigt god cheesecaken med smak av pepparkaka, lingon och kola.

Perfekt smakkombination som jag rekommenderar er att prova innan julen tar slut 🙂

 

Pepparkakscheesecake med dulce de leche

  • 300 g pepparkakor
  • 125 g smör
  • Lite flingsalt

 

  • 3 dl grädde
  • 300 g philadelphia
  • 3 äggulor
  • 3 äggvitor
  • 1 näve krossade pepparkakor
  • 70 g rörsockersocker
  • 1 tsk vaniljpulver

 

  • Dulce de leche
  • Lingonpuré/sylt

 

  1. Mixa pepparkakorna i en matberedare eller mixer.
  2. Smält smöret och blanda med smulorna och lite flingsalt.
  3. Tryck ut allt i en form med löstagbar kant (24 cm) och ställ i frysen en stund.
  4. Vispa äggvitorna till ett hård skum, se till att det är ren och torr skål.
  5. Vispa grädden fluffig i en annan skål.
  6. Vispa sen ihop äggulor, philadelphia, vaniljpulver och socker i en tredje skål lite snabbt.
  7. Vänd ner  piladelphiasmeten i grädden och när det har blandats så vänder du försiktigt i äggvitorna.
  8. Smula ner kaksmulorna och häll allt i formen med digestivebotten.
  9. Ringla i ½ burk dulce de leche
  10. Toppa med lingonpuré eller lingonsylt. Jah
  11. Ställ i frysen med plastfolie över i minst 5-6 h.
  12. Ta fram cheesecaken en stund innan servering.

 

pepparkakscheesecake, juldessert, efterrätt jul

Pepparkakscheesecake med dulce de leche, cheesecake, julbak
Pepparkakscheesecake med dulce de leche – julens efterrätt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *