Pepparkakscookies med choklad och dumle

Jag gav lite olika förslag till min äldsta dotter (7 år) som hon fick välja vad vi skulle baka. Valet föll direkt på dessa pepparkakscookies med choklad och dumle i.

det mesta gjorde hon dessutom själv och när hon smakade på smeten innan vi hade haft i choklad och dumle så sa hon “Oj det här var supergott fast det inte är choklad”.

Supergoda och perfekt till advent nu på söndag!

 

Pepparkakscookies med choklad och dumle

110 g smör rumsvarmt

1 ägg (M/L) rumsvarmt

1 dl socker

1 dl brun farin

1 msk sirap

3 1/2 dl vetemjöl

1/2 tsk bakpulver

1/2 tsk bikarbonat

ca 1 msk kanel

ca 1/4 tsk malen nejlika

ca 1/4 tsk malen ingefära

En lite nypa salt

100 g mörk choklad

100 g dumle

 

Vispa smör, socker och brun farin ett par minuter.

Tillsätt ägget och vispa ihop noga.

Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver, kanel, nejlika och ingefära i en skål.

Häll sedan över mjölblandningen i smörsmeten och vispa ihop snabbt.

Smaka av med salt jag hade nästan 1/2 tsk flingsalt.

Hack choklad och dumle.

Blanda i med händerna.

Gör bollar, mina vägde ca 40 g ungefär som en golfboll i storlek.

Grädda på 175 C i ca 10 – 12 minuter beroende på ugn.

Låt kakorna svalna ett par minuter på plåten innan de flyttas till ett galler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *