Pepparkaksdeg igen

Nästan varje gång jag göra pepparkaksdeg eller i alla fall varje år så måste jag ändra lite på receptet. Nu ökade jag på kryddorna lite och använde brun farin.

 

Riktigt goda och mycket smak.

 

Pepparkaksdeg igen

200 g rumsvarmt smör

120 g brun farin

100 g socker

1 1/2 dl sirap (jag brukar blanda mörk och ljus)

1 1/4 dl grädde

1 1/2 msk kanel

1 1/2 msk malen nejlika

1 tsk malen ingefära

Lite lite salt

1 1/2 tsk bikarbonat

Ca 600 – 650 g vetemjöl

 

Blanda mjöl och bikarbonat i en skål.

Blanda socker, brun farin, sirap, grädde och kryddor i en kastrull och låt koka upp så att sockret smälter.

Häll ner allt i en stor skål och blanda i smöret.

När smöret har blandats in så arbetar du in mjölet lite i taget.

Plasta in och låt vila i kylen i minst 1 dygn.

 

pepparkaksdeg-igen, baka pepparkakor

 

pepparkaksdeg, pepparkakor
Plasta in och förvara i kylen, sen är det bara att dela av en bit när du ska baka!

 

Kavla tunt och lägg på en smörad plåt.

Grädda på ca 180 C tills de får fin färg och låt svalna på plåten.

De lossnar lätt om man petar till dem lite med degskrapan eller en kniv.

 

baka-pepparkakor, baka pepparkakor, pepparkaksdeg

 

sproda-pepparkakor, spröda pepparkakor
Spröda goda pepparkakor, med brun farin får de en liten touch av kola

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *