Pepparkryddad lax och rostad potatis med fetaost

En härlig middag med en saftig bit lax, rostad potatis och fetaost tillsammans med lite mynta och haricot verts.

Att göra laxsida i ugn är väldigt tacksamt eftersom den blir väldigt saftig. Sen gillar jag de rostade potatisskivorna tillsammans med krispiga haricot verts, krämig fetaost och den fräscha myntan.

 

 

Pepparkryddad lax och rostad potatis med fetaost

ca 700 g laxsida

Salt

Citron/lime

En god pepparmix

 

ca 500 – 600 g potatis

Olivolja

Salt

Peppar

200 g fetaost

ca 200 g haricot verts

1 näve mynta

 

Pressa citronsaft över laxen och salt.

Täck sen laxen med en god pepparmix.

Ställ in i ugnen på 150 C tills laxen har en innertemperatur på ca 49 C.

 

Tvätta potatisen och skiva den i ca 3-5 mm tjocka skivor.

Blanda med olivolja, salt och peppar.

Ställ i ugnen på 250 C tills potatisen har fått en finfärg och är klar.

 

Koka haricot vertsen ett par minuter i lättsaltat vatten.

Hacka myntan och blanda med potatis, haricot verts och fetaost.

Servera med laxen och eventuellt en god fetaostkräm.

 

Pepparkryddad lax och rostad potatis med fetaost, middagsrecept, middagstips
Pepparkryddad lax och rostad potatis med fetaost

 

rostad potatis med fetaost, vegetariskt
Rostad potatis med fetaost, mynta och haricot vert, mums!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *