Pitabröd

Jag hittade ett recept som ger väldigt lyckade pitabröd hos Pain de Martin som jag har gjort två gånger nu.

Förmodligen kommer jag att fortsätta prova mig fram men detta är ett recept som jag säkerligen kommer använda flera gånger. Pitabröden jäser upp väldigt bra och gör det lätt att få i fyllning.

Det är även väldigt smidigt att kunna göra degen på kvällen och baka ut bröden till middagen vilket gör att det går snabbt.

 

pitabröd deg, brödrecept
Små runddrivna bollar

 

Ingredienser pitabröd 12 st:

400 g vatten

8 g jäst

600 g vetemjöl special

2 msk olivolja

2 tsk salt

2 tsk socker

 

pitabröd recept, bröd recept
Utkavlade med en diameter på ca 10 – 12 cm

 

Gör så här för pitabröden:

Lös upp jästen i vattnet.

Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop.

Ställ i kylen 8 – 24 timmar.

Ta ut degen på ett mjölat bord och dela den i 6 delar.

Runddriv 12 st bollar och låt vila under bakduk i ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 250 C.

Kavla ut bollarna till cirklar på en diameter på ca 10-12 cm.

Låt jäsa under duk i ca 45 minuter.

Grädda i mitten av ugnen till bröden har fått en fin färg.

Låt svalna under bakduk efter gräddning.

 

pitabröd, brödrecept
Nybakta pitabröd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *