Pizza med san marzano tomater

Det började med av vi åt pizza på 450 gradi när jag insåg att tomatsåsen inte alls behöver koka, puttra och ta tid med massa saker i. Keep it simple. Mixa san marzano tomaterna och ha på. Klart.

Nu blir det pizza på detta vis framöver!

 

Pizza med san marzano tomater

  • 25 g salt
  • 500 ml vatten
  • 2 g jäst
  • 750 – 900 g tipo 00 mjöl

 

  • San marzano tomater
  • Flingsalt
  • Mozzarella
  • Färsk basilika

 

  1. Blanda jäst, rumsvarmt vatten och salt.
  2. Under 10 minuter blandar du i mjölet i degblandaren.
  3. Låt sedan maskinen arbeta degen i 20 minuter på låg hastighet.
  4. Låt den jäsa under plastfolie i ca 2 timmar.
  5. Dela upp i bitar på ca 180 – 200 g.
  6. Runddriv bollarna och låt de jäsa under plastfolie i ca 4 -6 timmar.
  7. Sätt in pizzastenen i ugnen 1 timme innan.
  8. Mixa san marzano tomaterna en en mixer.
  9. Arbeta ut varje boll till en pizza med händerna.
  10. Ha på lite mjöl på pizzaspaden/degspaden och lägg på pizzan.
  11. Lägg på tomatsåsen.
  12. Grädda i ugnen med undervärme de första 5 minuterna.
  13. Ändra så till normalt värmeläge.
  14. Lägg på skivad mozzarella och stör över lite flingsalt.
  15. Grädda till kanterna fått fin färg och osten har smält.

 

Pizza med san marzano tomater, egen pizza, egen italiensk pizza
Pizza med san marzano tomater – så rena och doga smaker!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *