Pizzabullar

Dessa pizzabullar är perfekta att ha i frysen och ta fram till mellanmål, lunch eller picknick.

Grundreceptet för degen är det som jag alltid använder och kommer från Pain de Martin.

Tomatsåsen ska vara riktigt smakrik eftersom smakerna dämpas av osten och degen sen.

Ungarna älskade dessa och det doftar underbart av pizza!

 

Pizzabullar

 

Deg

8 g jäst

400 g ljummet vatten

25 g olivolja

600 – 700 g vetemjöl  + mjöl till utbakning

10 g honung

12 g salt

 

Smula jästen i en skål.

Lös upp jästen med vattnet.

Tillsätt mjöl, salt, honung och olivolja.

Jag föredrar en lösare deg och att använda mer mjöl vid utbakning men det är en smaksak.

Arbeta ihop lite snabbt och låt jäsa i ca 45 min under plastfolie.

Mjöla ett bord och stjälp upp degen.Dela degen i två bitar och arbeta ihop lite snabbt om det behövs.

Runddriv och låt vila några minuter.

 

pizzadeg, middagsrecept, pizza
Ser ni bubblorna? Rekommenderar verkligen ekologisk jäst!

 

Tomatsås

800 g Mutti San Marzano tomater

1 stor gul lök

9 klyftor vitlök

1/2 kruka basilika

ca 2 msk oregano

ca 1 msk socker (beroende på om du använder dessa tomater eller andra)

Flingsalt

Svartpeppar

Ev 2-3 msk tomatpuré om du inte använder Mutti San Marzano tomater för att få fylligheten)

 

Hacka lök och vitlök.

Fräs mjuka i kastrull med lite olivolja utan att löken tar färg.

Tillsätt tomater, hackad basilika, oregano.

Börja med 1/2 msk socker och lite salt. Bättre att smaka av med mer allt eftersom.

Ha i tomatpuré om du använder de.

När allt har reducerats mixar jag det till en slät tomatsås innan jag smakar av igen och justerar med salt, socker och svartpeppar.

Låt svalna innan du gör pizzabullarna.

 

pizzafyllning, pizza, lunch
Tänk på att inte fylla bullarna för mycket (jag tror att jag tänkte more is more första omgången)

 

Själva pizzabullarna

ca 300 g skivad skinka

Riven ost

Oregano

 

Kavla ut en deg i taget till en rektangel.

Kavla inte för tunt utan ca 4- 5 mm kan vara lagom på en väl mjölat bord.

Bre på tomatsåsen.

Strö över ost och skinka.

Rulla ihop och skär i skivor ca 2 – 3 cm och lägg i bullformar (eller på bakplåtspapper).

Strö eventuellt över lite mer ost och oregano.

Låt jäsa i ca 20 minuter och grädda på 250 C i 10 – 15 minuter.

 

pizzabullar, pizza, mellanmål
Mycket fyllning var det ja..

 

pizzabullar recept, pizza, pizzabullar
Dessa pizzabullar går inte av för hackor. Ungarna älskade dessa.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *