Poké bowl med lax och mandelris

Det finns ju en mängd olika poké bowls nu och det är ju så vansinnigt gott! Här gjorde jag en lite annorlunda variant med grillad lax med lite kärna kvar, mandelris och en hett jalapenodressing.

 

Poké bowl med lax och mandelris

500 g lax

3 msk soja

1 klyfta riven vitlök

1 lime

1 ingefära

Sesamfrön

 

2 dl ris

150 g mandlar

Zest av 1/2 citron

1/2 dl kokoschips

 

2 avokado

Romansallad

1/2 broccolihuvud

Rädisor

1 morot

Salladslök

 

1 1/2 dl lätt creme fraiche/yoghurt

4 msk majonäs

Inlagd jalapeno

1 näve koriander

Salt

 

Ta bort skinnet på laxen och dela den i i fyrkantiga bitar.

Lägg laxtärningarna tillsammans med soja, riven vitlök, riven ingefära och limejuice i en påse.

Låt gärna laxen ligga i marinaden i några timmar.

Ta sen ur laxen från vätskan lägg den på en plåt.

Strö över lite sesamfrön och grilla i ugnen på 225 C i 5 – 10 min.

Håll koll på laxen och ta ut den lite tidigare, tänk på att den fortsätter stiga i temperatur.

 

Koka riset enligt förpackningen, jag valde basmati ris.

Rosta mandlarna i en torr panna eller i ugnen på 200 C i ca 10 min.

Grovhacka mandlarna och blanda med riset, kokoschipsen samt zesten från 1/2 citron.

 

Mixa creme fraiche/yoghurt, majonäs, jalapeno (efter smak) och koriander till en slät dressing.

Smaka av med salt.

 

Strimla moroten, skiva avokado och salladslöken.

 

Lägg riset i botten i en skål och bygg på med romansallad, grönsaker och tillsist laxen.

Strö över lite extra sesamfrön och dressingen.

 

Poké bowl med lax och mandelris, middagstips
Poké bowl med lax och mandelris och en het koriandersås!

 

poké bowl med lax, poké bowl, middagsrecept
Kommer att bli många olika poké bowls nu ett tag känns det som 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *