Pulled chicken curry sliders

Pulled chicken är väldigt tacksamt att göra då det i princip sköter sig självt och går att variera massor.

Jag hade en helt annan vision från början som innehöll en nudelsallad men som tillslut utvecklades till sliders istället, tur att jag hade hamburgerbröd i frysen (brukar göra en del och frysa in när jag ändå gör).

Måste säga att kombinationen blev riktigt riktigt bra. Kycklingen med mycket smak av curry tillsammans med krispig rödkål, frisk smak av färska örter och fetaostkräm med lite sälta tillsammans med riktigt goda hamburgerbröd!

Pulled chicken curry sliders

1 hel kyckling

400 g kokosmjölk

1/2 lime

2 cm ingefära

1/2 – 1 msk currypasta

2 citrongräs

1/2 msk curry

1 tsk socker

1 dl grädde

1 tärning hönsbuljong

Flingsalt

 

Fetaostkräm

Hamburgerbröd

Rödkål

Rödlök

Färska örter

 

Ta bort skinnet från kycklingen och lägg i en ugnssäker gryta eller form.

Skala och skiva ingefäran och lägg ner med kycklingen.

Ta bort det yttersta höljet på citrongräset och banka med knivskaftet längs hela.

Skär bort den gröna delen och lägg ner bland kycklingen.

Hacka den vita delen och lägg i en skål med kokosmjölk, limesaft, currypasta, curry, socker och salt.

Rör ihop allt och häll över kycklingen.

Lägg på ett lock eller folie och ställ i ugnen på 150 C i 4 -5 timmar eller tills kycklingen är klar och går att dra isär med en gaffel.

Plock bort köttet och lägg åt sidan.

Sila av skyn och reducera ner med grädde i en kastrull (det fungerar även bra att reda såsen med maizena).

Smaka av och se om mer curry, socker eller salt behövs).

Dra isär allt kycklingkött och blanda med önskad mängd sås.

Servera resten av sås vid sidan om.

 

pulled chicken curry sliders, pulled chicken, middagsrecept
Pulled chicken curry sliders med krispig rödkål

 

pulled chicken sliders, pulled chicken, middagsrecept

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *