Raspberry pie ice cream

En till variant på “fusk”glass supersnabbt och enkelt. Denna är en riktig dröm så här i värmen glass med swirl av hallonsylt och med bitar av hallonpaj i.

 

Raspberry pie ice cream

Glass

3 dl grädde

1 äggvita

100 g philadelphia

1/3 – 1/2 burk sötad kondenserad mjölk

1/2 tsk vaniljpulver

 

Hallonpaj

Hallonsylt

 

Vispa äggvitan till ett fast skum.

Vispa grädden i en annan skål på låg hastighet med en liten nypa socker tills den blir fastare.

I en tredje skål vispar du ihop sötad kondenserad mjölk med philadelphian och vaniljpulver.

Vänd sedan ner det i grädden (blir det för löst så vispa upp det något).

När allt har blandats vänder du försiktigt ner äggvitan.

Häll smeten i en form och smula ner hallonpaj och hallonsylt.

Dra eventuellt lite med en gaffel i glassen för att sprida ut det.

Ställ i frysen i några timmar.

 

Raspberry pie ice cream, glass, hallonpaj
Raspberry pie ice cream!

 

glass paj, glass, hallonpaj

 

hallonpajs glass, glass, hallonpaj

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *